Inskickat av Katarina M 171023

Recept på färserade ägg för 4 personer

8 ägg

1 gul lök

1 paket bacon

persilja, dill eller gräslök (välj det som du tycker om)

smör till stekning

lite salt och peppar

äggskal – dessa kommer vi att fylla med färsen

 

Koka äggen, stek bacon knaprigt och stek fintärnad lök

Skär genom det kokta äggen försiktigt med en kniv och försök undvik att skada skalen.

Gröp ur äggen från skalen.

Finhacka de urgröpta äggen.

Blanda hackade ägg, stekt lök, smulat bacon och persilja.

Tillsätt peppar och lite salt.

Blanda färsen och fyll de tomma äggskalen med den.

Nu kan det här få vänta i kylskåpet till det är dags att servera.

 

Stek de fyllda äggskalen i stekpannan, rikligt med smör på mellanvärme, tills de blir gyllenbruna.


Lite rostat bröd passar bra till, om man så vill.